maandag 28 november 2005

Hoogspanning

Om je een breuk te lachen. Die idioten van Elia, de beheerders van het hoogspanningsnet, verklaarden de stroompanne van afgelopen week als een "uitzonderlijke combinatie van omstandigheden".

"Wat kan dat zijn?" hoor ik u denken. Een aardbeving? Een vliegtuigcrash? Valt Den Duits Belgenland binnen? Of ist Den Amerikaan deze keer? Niets van dat alles. Het is het weer.

"Elke weerssituatie apart is geen probleem, maar de combinatie van zowel sneeuw, hoge luchtvochtigheid, een snelle daling van de temperatuur en hoge windsnelheden zorgden voor storingen op het elektriciteitsnet", aldus CEO Daniël Dobbeni. Dat is niet alleen een volstrekt achterlijke verklaring, ze trekt ook nog eens ons gezond verstand in twijfel en lacht openlijk met ons technisch inzicht. Dobbeni combineert de job van CEO moeiteloos met die van idiot non-savant.

Voor alle duidelijkheid, het ging hier niet om een "storing", maar om een hoogspanningsmast die naar beneden is gestort. Als zo'n mastodont niet tegen wind kan van minder dan 100km/u, of vier centimeter sneeuw, of een daling tot 2 graden Celsius, dan spreken alle kleuters die met blokken een toren kunnen bouwen, van een constructiefout. Het is geen moeilijk woord om uit te spreken, al heeft het wel meer dan twee lettergrepen. Als meneer Dobbeni niet uit zijn woorden geraakt wil ik gerust ter hulp schieten. Ik wil best aan de Oost-Vlaamse gezinnen die zonder stroom zaten, de ware oorzaak bekend maken. Uiteraard, niet voor minder dan Dobbeni's loon.

Geen opmerkingen: